Heel natuurlijk en verfrissend

Cold Brew

COLD BREW KOFFIE

Wat begon als trend die overwaaide uit de VS groeide in korte tijd uit tot een wereldwijd fenomeen: cold brew koffie. Wat is cold brew koffie precies? Een milde, aromatische en verfrissende koffiedrank die wordt gemaakt door koffie te infuseren op kamertemperatuur. De smaak ontwikkelt zich langzaam. Gedurende een proces van 12 tot 24 uur geeft de koffie de aroma’s aan het water af. Hierdoor ontstaat er een complexe maar tongstrelend zachte smaak.

Cold brew brengt een nieuwe smaakbeleving. Het is minder bitter en lager in zuren dan de traditionele, warm-gezette koffie. Je drinkt het zowel puur als in combinatie met melk, siropen of andere smaakmakers. Of je nu een doorgewinterde koffieliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een verfrissende drank, cold brew koffie biedt iets vernieuwends voor iedereen. Deze innovatie heeft veel potentie om nieuwe doelgroepen te bereiken met een heerlijke koffiedrank.

Zachte koffie, zonder de zuren en bitterheid. De lekkerste caloriearme shot cafeïne. Cold is the new hot!

KOSTENEFFECTIEF
GEMAKKELIJK
LANG HOUDBAAR
PREMIUM SMAAK

TB Brown heeft een unieke cold brew blend ontwikkeld. Koud gebrouwen van premium, zorgvuldig geselecteerde koffiebonen. Het resultaat: een rijke, zachte smaaksensatie.

ONZE COLD BREW KOFFIE CONCENTRATEN

Onze cold brew koffie-concentraten maken we met een speciaal, koud proces. We extraheren de volledige smaak van de koffiebonen. Zo ervaar je alle smaaknuances, zónder de bitterheid die vaak aanwezig is in warm gebrouwen koffie. Ultiem genieten voor liefhebbers van koffie met een zachte, uitgebalanceerde smaak.

HET BESTE VAN BEIDE WERELDEN: HEERLIJKE SMAAK EN ONGEËVENAARD GEMAK

KWALITEIT
TB Brown heeft twee producten ontwikkeld voor een ultieme cold brew beleving:

  • een mix van Arabica/Robusta, bij uitstek geschikt voor recepten met melk
  • 100% biologische Arabica, die zelfs de meest verfijnde smaakpapillen verrast

GEMAK
Het verwerken van onze concentraten is heel eenvoudig. Je mengt ze simpelweg met water of een melk naar keuze en maakt zo een heerlijke cold brew koffie. Wil je iets originelers creëren? Dan is het de ideale basis in elk recept. Het cold brew koffieconcentraat leveren we in aseptische zakken van 20 kg voor optimaal gebruiksgemak.

TIJD VOOR JOUW COLD BREW KOFFIECONCEPT

Ooit was cold brew koffie een niche-product waarvoor je naar een speciaalzaak moest. Inmiddels pak je gewoon een flesje of blikje uit het schap bij de supermarkt of het tankstation. Bij steeds meer restaurants, cafés en koffiebars is cold brew koffie een vast onderdeel op het menu. Bovendien experimenteren veel bedrijven met innovatieve recepten zoals cold brew cocktails en mocktails, waardoor de populariteit nog verder toeneemt. Tot slot zijn er nog tal van andere kanalen die bijdragen aan de groei van cold brew koffie, zoals speciale evenementen, festivals en zelfs vending machines op kantoor. In 2022 werd de cold brew markt gewaardeerd op 822,01 miljoen USD. Naar verwachting zal dit de komende jaren doorgroeien tot een waarde van 11 miljoen in 2031.

HOGE KWALITEIT IS DE STANDAARD

De productie van onze cold brew koffie concentraten vindt plaats in een FSSC22000-gecertificeerde fabriek. Deze certificering waarborgt dat ons productieproces voldoet aan de hoogste normen van kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. We werken nauw samen met onze leveranciers om de beste koffiebonen te selecteren en implementeren strikte veiligheids- en sanitaire protocollen. Duurzaamheid staat hierbij op nummer één. Wij vinden het essentieel dat onze bedrijfsvoering bijdraagt aan een gezonde toekomst voor mens en milieu.

EEN WIN-WIN STRATEGIE

De veelzijdigheid van cold brew concentraat is economisch interessant. Het is toepasbaar voor tal verschillende recepten, zoals ijskoffie, koffie-cocktails, sauzen en siropen met koffiesmaak en nog veel meer. Zo kan je een hele reeks producten creëren met een enkel basisingrediënt, waarmee je het rendement op investering maximaliseert.

Bovendien is het cold brew koffieconcentraat van TB Brown uiterst kostenefficiënt. Dankzij de hoge concentratie bereik je de gewenste smaakintensiteit al met een klein beetje product. Dit betekent lage kosten voor transport en -opslag. Een ander belangrijk voordeel van ons cold brew koffieconcentraat is de lange houdbaarheid. Je kunt met een gerust hart een voorraad hebben zodat je niet steeds opnieuw hoeft te bestellen. Het risico dat je producten moet weggooien is kleiner. En je bent het ongetwijfeld met ons eens: hoe minder afval, hoe beter.

ONTDEK ALLE VOORDELEN VAN ONS COLD BREW KOFFIECONCENTRAAT

Bij TB Brown zijn we altijd bezig met innovatie om onze afnemers zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ons team van experts werkt voortdurend aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe technieken en producten die voldoen aan de veranderende behoeften van de markt.

Behalve de kwaliteit van ons product, investeren we ook nadrukkelijk in duurzaamheid. We erkennen dat onze industrie impact heeft op de planeet. Daarom doen we er alles aan om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren met tal van duurzame initiatieven organisatiebreed.

TB Brown is expert op het gebied van instantkoffie. In dat rijtje heeft cold brew een belangrijke plek. Wij denken graag mee over een cold brew koffieconcept voor jouw recept. Bij ons vind je alle kennis en ervaring om je te ondersteunen bij het realiseren van jouw ambities met cold brew koffie. Neem contact met ons op en ontdek of wij de ideale partner zijn voor een langdurige samenwerking.