VAN TEELT TOT KOP

Duurzaamheid

EERLIJKE KOFFIE

De grootste overtuigingskracht zit niet in wat we zeggen, maar wat we doen. Daarom kopen wij elk jaar méér duurzaam gecertificeerde koffiesoorten in dan we op dit moment afzetten. Zo maken wij een duurzaamheidstatement en geven het voorbeeld dat het kán. En met succes! Jaarlijks stijgt de verkoop van onze instantkoffie met onze huidige duurzaamheidsstandaarden: biologisch, Fairtrade en UTZ/Rainforest Alliance. Het ultieme doel is dat we in 2027 alleen nog maar handelen met gecertificeerde koffie.

 

DUURZAAM DNA

Maatschappelijk verantwoord ondernemen nemen wij al sinds de oprichting van het bedrijf zeer serieus. Het maakt deel uit van ons DNA. De integratie van mvo is verwerkt in ons management-systeem. Om onze doelen concreet en meetbaar na te streven, werken wij met gecertificeerde normen. Onze standaarden zijn de Sustainable Development Goals en de drie P’s, van people, planet en profit. Dat voldoet allereerst aan de eisen van onze klanten. Daarnaast mogen we hierdoor ook vol trots aan de buitenwereld vertellen dat goed werkgeverschap kenmerkend is voor TB Brown.

 

INSTANTKOFFIE
WORDT KLIMAAT NEUTRAAL

Samen met een aantal van onze klanten zijn we begonnen om CO2-neutraal te worden. Op dit moment mogen we aan meerdere afnemers CO2-neutrale koffie leveren, en daar zijn we trots op. CO2-neutrale koffie houdt in dat we onze uitstoot compenseren. Dit doen we door te investeren in duurzame klimaatprojecten over de hele wereld, van bosbehoud in Brazilië tot windenergie in India. In onze weg naar een schone, gezonde toekomst draaien we ons energieverbruik zoveel mogelijk terug. De productieruimten rusten we uit met energie-efficiente machines. De energie die we verbruiken komt van onze eigen zonnepanelen.

VOORUITGANG IN VERPAKKING

Bij radicale verduurzaming zijn samenwerkingen in de hele keten onontbeerlijk. Trots zijn we daarom op de samenwerking met een verpakkings-leverancier voor de ontwikkeling van een prototype koffie-verpakking van PE monomateriaal. De monomateriaalstructuur maakt het mogelijk om de verpakking vele malen te hergebruiken, te recycleren en te laten circuleren. De eerste verpakkingen zijn inmiddels geimplementeerd bij onze klanten.

 

DUURZAAMHEID

joUw keuze, onze verantwoordelijkheid

ONZE CERTIFICATEN

The Rainforest Alliance is een internationale non-profit organisatie dat ecosystemen beschermd en meer duurzame leefomgevingen waarborgt voor mensen en dieren.

Fairtrade draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van Fairtrade gecertificeerde producenten. Via betere handelsvoor-waarden kunnen producenten werken aan de verbetering van hun leefomstandigheden en bescherming van het milieu.

 

SKAL controleert de certificatie van organische producten.

 

cold brew

Met onze nieuwste innovatie maken wij een statement. Cold brew koffieconcentraten produceren wij met uitsluitend gecertificeerde koffie. Afnemers kiezen uit de keurmerken Fair Trade en Fair Trade Organic. De koffie branden we op echt hout: langzaam, duurzaam en milieuvriendelijk. Ons volledig koud geproduceerde Fair Trade (Organic) cold brew koffieconcentraat is uniek in de markt.