ALTIJD HET JUISTE KOFFIE COMPONENT

Instantkoffie en de
levensmiddelen industrie

industrie

Van smaakmaker in espresso-martini tot zoutvervanger in een kruidenmix: klanten in heel Europa verwerken instant koffie in koude drankjes, desserts, sportvoeding en nog veel meer. In de voedingsindustrie draait alles om het vinden van hét ideale ingredient voor jouw eindproduct. TB Brown maakt de zoektocht naar het perfecte ingredient eenvoudig. Wij zijn expert in instantkoffieconcepten. Wij adviseren je graag welk componentkoffie het best is in jouw toepassing. Kennismaken of meer weten? Guido vertelt je graag alles over ons aanbod voor industrie.

TB Brown is de ervaren partner voor het leveren van instant koffiecomponenten die voedingsmiddelen en dranken verrijken met een koffiesmaak of fungeren als zoutvervanger. Samen gaan we aan de slag met het maken van de keuzes voor smaak, kwaliteit, herkomst en de technische functionaliteit. We stellen vast welke vorm instantkoffie het meest passend is. In poedervorm? Of sluit onze nieuwste innovatie coldbrew juist aan bij je vraag? Onze koffie is zoveel mogelijk gecertificeerd, we doorlopen graag alle opties met je. Ons R&D-team ontwikkelt in ons laboratorium een product dat voldoet aan al je eisen. Daarna ontvang je een gratis proefsample.

Onze instant koffie-concepten zijn uiterst praktisch in gebruik, ideaal om te doseren én te bewaren. Het spreekt voor zich dat de verpakking moet aansluiten op uw specifieke productieproces en eisen. Of je nu behoefte hebt aan een grote zak, een bulkverpakking van twintig kilogram, of een op maat gemaakte verpakking met een specifiek gewicht, TB Brown kan aan al je verpakkingswensen tegemoed komen. Dit doen we ook vanuit het oogpunt om voedselverspilling tot nul te reduceren. Je profiteert van flexibele leveringsmogelijkheden door heel Europa, zelfs voor kleine bestellingen. Op deze manier beschik je altijd over hoogwaardige oploskoffie voor uw voedingsindustrie voor jouw unieke eindproduct.

KOFFIE EIGENSCHAPPEN

De volgende koffie-eigenschappen zijn van doorslaggevend belang voor TB Brown om het perfecte kopje koffie samen te stellen:

koffiesmaak
koffiearoma
body
schuimvoering
dichtheid
kleur

KOFFIE ASSORTIMENT

De koffiekennis en koffiecreativiteit binnen TB Brown wordt met het koffieassortiment dat wij aanbieden bewezen. Van zorgvuldig samengestelde koffiemelanges tot koffiecombinaties met melk en specifiek gearomatiseerde koffie, TB Brown brengt alle koffiecomponenten samen tot een verbluffend resultaat.

melangering
koffie met melkproducten
flavoured koffie

KOFFIE VOORBEELDEN

Hieronder staan enkele voorbeelden van de zoals hierboven besproken, zorgvuldig samengestelde koffies, welke de uitgebreide variatie in ons koffieassortiment aangeven.

Inhoud accordeon
 • Medium gebrande, Ecuadoraanse sproeidroog Arabica
  Dit is een koffie met een ronde, milde body met een zoete karamel afdronk

 • Donker gebrande, Indiase sproeidroog Arabica
  Heeft een medium body, soepel maar intens rijk van smaak met een romige, bittere karamel afdronk

 • Medium gebrande, Braziliaanse sproeidroog Robusta
  Met een volle body en heeft een goede koffiearoma en -smaak. Schuimt zeer goed en het schuim wordt lang behouden.

 • Medium gebrande, Colombiaanse, gevriesdroogde Arabica
  Heeft een volle, soepelle body met een zoete en licht zure smaak aangevuld met een zekere bitterheid en een licht noten/vanillearoma

 • Donker gebrande, Fairtrade/Organic, gevriesdroogde Arabica
  Gekenmerkt door een volle body en de koffie is troebel met een intense en licht zoete smaak en een bloemig aroma

 
 • Licht tot medium gebrande, cafeïnevrije Robusta
  Een koffie met een dunne, soepele body met een frisse smaak en een regulier koffiearoma

 • Medium gebrande, Vietnamese, sproeidroog Robusta
  Bezit een medium body met licht sediment en een stevige nasmaak, heeft een opvallend cacaoachtig aroma

 • Licht gebrande, Colombiaanse, gevriesdroogde Arabica
  Deze koffie heeft een dunne body en een verrassende zoet/zuur balans. Bijzondere eigenschap van deze koffie zijn de vluchtige, aromatische zuren

 • Donker gebrande, Chinese, sproeidroog Robusta
  Kenmerkt zich door een volle body en een zeer stevige afdronk, al met al een krachtige koffie met een fors rookaroma

kies jouw branche

retail

Altijd een passende oplossing
voor jouw doelgroep

vending

Tailormade belevingen
voor al je automaten

industrie

Het ene ingrediënt dat
jouw product helemaal afmaakt