SMAKEN VERSCHILLEN

Een rijkdom aan koffie

ONZE KOFFIE

TB Brown strijkt over de hele wereld neer, op zoek naar de beste koffiesoorten. Deze koffies worden gebruikt om verschillende melanges te ontwikkelen waarmee we onze klanten voorzien van een hoogstpersoonlijk en uniek samengestelde blend. Onze koffie experts  mengen verschillende koffiesoorten tot de smaak en aroma is bereikt die precies aansluit bij de wensen van de doelgroep. Wanneer een pittige en krachtige smaak verwacht wordt, creëren we een melange van donker gebrande koffie met een gedeelte Robusta-bonen. Als een meer delicate beleving gewenst is ontwikkelen we een mildere melange waar de Arabica-bonen de boventoon voeren. Smaken verschillen, daar zijn we bij TB Brown erg blij mee.

HET PROCES

Deze perfecte koffie komt natuurlijk niet uit het niets. Bij TB Brown zijn we elke dag toegewijd om ons productieproces te optimaliseren. Over het algemeen hanteren we drie soorten koffie die allen ontstaan door een bepaalde wijze van dehydreren. In het schema hieronder laten we zien hoe de koffie – van het plukken van de bonen tot het eindresultaat – tot stand komt.

Stap 1: Kies en selecteer de beste koffiebonen.

Stap 2: Droog de koffiebonen.

Stap 3: Brandt de bonen om aroma, kleur en oplosbare stoffen van de koffie te ontwikkelen.

Stap 4: Maal de bonen fijn.

Stap 5: Maak een extractie: schenk de juiste hoeveelheid water, op de juiste temperatuur, bovenop de gemalen koffie voor de perfecte extractie.

Stap 6: Filter de koffie om de oplosbare stoffen te verwijderen. Laat het stollen om de hoeveelheid water te verminderen en de proportie vaste stoffen te vermeerderen.

Stap 7: Dehydreren. Dit wordt op twee verschillende manieren gedaan, namelijk sproeidroog en vriesdroog, dat uiteindelijk resulteert in drie soorten koffies.

sproeidroog

Het extract wordt vanuit een hoge toren gesproeid in een grote heteluchtkamer, op zo’n 250°C.

agglomeratie

Voor agglomeratie wordt additionele stoom aangewend bij de poeder, zodat de deeltjes beter samenbinden.

vriesdroog

Het extract gaat in een vriesdroog vacuüm tunnel met een temperatuur van zo’n -40°C. Sublimatie wordt gebruikt om het ijs te verwijderen.