NIEUWS

Sucafina neemt meerderheidsbelang in TB Brown

Sucafina, een toonaangevend duurzaam Farm to Roaster koffiebedrijf, heeft een meerderheidsbelang verworven in TB Brown Instant Coffee BV. Het nieuwe partnerschap gaat toegevoegde waarde bieden aan de klanten van Sucafina én TB Brown door wereldwijde ervaring te combineren met regionale knowhow.

Sucafina, gevestigd in het Zwitserse Geneve, is wereldwijde leverancier van oploskoffie met uitgebreide toeleveringsketens. Het bedrijf heeft ook uitgebreide expertise en biedt een breed assortiment groene koffie en oploskoffie. TB Brown voegt een unieke kennis van mengen en verpakken toe aan Sucafina, evenals nauwe relaties met Europese klanten.

TOEKOMST

‘We zijn erg enthousiast om ons bij Sucafina aan te sluiten’, zegt Henry van Zutphen, managing director van TB Brown, die TB Brown zal blijven leiden terwijl het deze nieuwe fase met Sucafina ingaat. ‘Dit partnerschap ondersteunt ons en het opent nieuwe deuren en kansen voor onze klanten bij het nastreven van onze ambitie om de toonaangevende leverancier van duurzame huismerk oploskoffie te worden. Ik denk dat de gedeelde waarden van onze bedrijven met onze persoonlijke benadering een uitstekende basis vormt voor een mooie toekomst.’

SAMEN WAARDE CREËREN

In de achterliggende periode werkten de bedrijven samen om het TB Brown bedrijfsmodel te integreren bij het wereldwijd Sucafina-team. ‘Ik ben verheugd TB Brown te verwelkomen in de Sucafina-familie’, aldus Nicolas A. Tamari, CEO van Sucafina. ‘Sucafina en TB Brown liggen dicht bij elkaar wat betreft de doelstellingen om een instant koffie business model zowel regionaal als wereldwijd te laten groeien. Ik ben ervan overtuigd dat we samen waarde voor onze stakeholders zullen blijven creëren terwijl we werken aan onze visie om het meest toonaangevende en duurzame Farm to Roaster koffiebedrijf ter wereld te worden.’

OVER SUCAFINA

Sucafina is een toonaangevend duurzaam Farm to Roaster koffiebedrijf, met een familietraditie in grondstoffen die teruggaat tot 1905. Tegenwoordig is de Group met meer dan 1.200 werknemers in 32 landen een van de belangrijkste koffiehandelshuizen ter wereld en één van de weinige die zich volledig op koffie richt. Sucafina’s uitgebreide toeleveringsketens strekken zich uit van exportactiviteiten voor producenten tot verkoopkantoren voor bestemmingen over de hele wereld.

OVER TB BROWN

TB Brown is een jong en dynamisch bedrijf, volledig gericht op oploskoffie. Duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid vormen een integraal onderdeel van de bedrijfsaanpak. Als experts op het gebied van oploskoffie legt TB Brown zich toe op het perfect ontwikkelen, mengen en verpakken van private label oploskoffie voor klanten in heel Europa met een lokale en persoonlijke aanpak. Opgericht in 2004 en nu met 55 medewerkers van 15 nationaliteiten, bedient TB Brown klanten in 22 landen in de marktsegmenten vending, retail en industrie. TB Brown streeft naar de hoogste normen voor zijn producten en voor zichzelf.